Logo
Print this page

Шаховий турнір Болеславського у золотоноші вчетверте

27 травня Золотоноша приймала гостей із усієї країни на шаховому турнірі.  В спортивному залі ЗОШ №3  стартував вже четвертий Всеукраїнський шаховий меморіал імені Ісаака Болеславського, відомого гросмейстера родом із Золотоноші. Міська рада та місцева шахова федерація традиційно виступили у ролі організаторів масштабного турніру. Позмагатися у цьому виді спорту приїхав 91 учасник, наймолодшому учаснику турніру Пустовіту Максиму (Черкаси) – 7 років, найстаршим Бенюку Олександру (Світловодськ) та Олійнику Миколі Васильовичу (Полтава) – 79.
Відкриття турніру розпочалося із вступного слова, гімну та урочистого підняття прапору.  Організатори та головний суддя задоволені початком турніру та сподіваюся, що у такому ж режимі усе відбуватиметься протягом 5 днів.  Привітала гравців та гостей із початком турніру заступник міського голови Суддя Світлана Василівна та побажала усім удачі та перемоги.
Усі гравці приїхали у гарному настрої, сподіваючись перемогти.  Для когось це був перший турнір, але основна категорія гравців – професіонали, кандидати у майстри спорту різних вікових категорій.
Протягом усього турніру за грою спостерігав головний суддя змагань Олег Олегович Городинський та спостерігачі, які фіксували порушення, тримали гравців на контролі аби уникнути суперечок та спірних питань.
Значних порушень протягом першого дня турніру не відбувалося, гравці залишилися задоволеними початком змагань.
Очільник федерації шахів Віктор Грінько у загальному задоволений початком змагань та говорить, що багато гравців бачить уже не вперше, сподівається, що гості отримають незабутні враження від гостини та повертатимуться на наступні турніри . Віктор Якович бажає гравцям гарного настрою та перемоги. Розповів, що усі гравці отримали цінні подарунки-символи (футболки із надписом Золотоноша - моє місто, кулькові ручки), також дітки отримали магніти та блокноти.
 Спілкувалися із Драбівчанами, яких на турнір приїхало шестеро. Василь Петрович Коршак розповів, що на турнірі у Золотоноші він вже 4 раз, жодного року не пропустив: "Їду сюди щоб позмагатися із достойним суперником та підвищити свій рейтинг", - радіє, що у першому турі переміг гравця, який 4 у списку рейтингу. Василь Петрович задоволений початком турніру, розповідає про гру у піднесеному настрої, пригадує, що гри його навчив батько і першими серйозними суперниками для малого хлопця були батькові приятелі.
22-річний Скотаренко Віталій із Драбова змагався із своїм земляком Шевченком Олександром та здобув перемогу над ним. Віталій розповів нам, що шахами захоплюється лише 2 роки, але планує розвиватися у цьому спорті далі.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.