Оновлений 08:38:33 30.04.2019

5-ий Всеукраїнський шаховий турнір тривав 5 днів

У Золотоноші відбувся п’ятий Всеукраїнський  шаховий турнір імені відомого гросмейстера й нашого земляка Ісаака Болеславського, котрий як і в попередні роки проходив у спортивному залі міської школи №3. Болеславський- відомий теоретик і тренер цього виду спорту, тричі виграв чемпіонат України, а в 1950 році  на світовій першості  розділив 1-2 місця із Давидом Бронштейном. На ювілейний турнір з’їхалося 120 любителів шахів  із багатьох областей України - Київської, Полтавської, Донецької, Одеської, Сумської, Житомирської, Миколаївської, Хмельницької, Кіровоградської, Чернігівської, Львівської, Харківської, Вінницької, із Києва і Дніпра. Турнір проходив у двох основних категоріях - в дорослій і молодіжній, за швейцарською системою  у 9 турів. Також на турнірі проводилась гра з блискавичних шахів і розв’язування шахових композицій.
Організатори цього турніру - Золотоніська міська рада та міськрайонна шахова федерація. Один з основних організаторів і спонсорів - Віктор Грінько, голова міськрайонної шахової федерації, який був і турнірним директором. А арбітром ФІДЕ  був Олег Городиський. Призовий фонд турніру становив 16 тисяч гривень.
Золотоношу представляли семеро гравців. Лідер за національним рейтингом Андрій Чопоров.12-річний  Ростислав Гончаренко. Від міста грали  Микола Гуков, Віктор Грінько і Владислава Грінько. В молодшій категорії- 11-річні  Владислав Попов і Ярослав Грінько.
Перше місце в турнірі «А» посів Ігор Жук з Умані. Друге - полтавчанин Володимир Цушко, третє - Олександр Рибченко зі столиці. Серед ветеранів - Іван Цюренко з Чернігова, одесит Мойсей Хазанкін і Володимир Андреєв з Южного. У жіночій першості  лідерами визначилися Олександра Корнійчук з Житомира, Валентина Логозинська з Київщини і Юлія Кравець із Львівської області. Серед золотоніських шахістів найкращий результат показав Андрій Чопоров серед дорослих, а серед дітей - Ростислав Гончаренко, в категорії до 12 років переможцем став Владислав Попов із Золотоноші. Дуже популярним на турнірі стало розв’язування шахових композицій, що спонсорував депутат обласної ради Віктор Полозов. Найкращий результат серед учасників з лівобережжя показав  Сергій Решітько з Новодмитрівки.

Login to post comments

-1°C

Золотоноша

Mostly Cloudy

Humidity: 87%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019 0°C -7°C
  • 05 Jan 2019 -1°C -7°C